Legaltech project

Als je een probleem of behoefte hebt

Een volledig gemanaged project volgens een beproefde methode: resultaat gegarandeerd

Soms weet je al dat je een legaltech oplossing nodig hebt. Of je hebt een probleem waar een legaltech oplossing wel eens de oplossing voor kan zijn. Of je hebt gewoon de behoefte om een proces te veranderen met technologie. Ik help je om de juiste keuzes te maken zodat je zeker bent van een goed werkende oplossing voor de komende jaren.  

In 4 stappen

Om iets te verbeteren moet je het probleem eerst begrijpen. Omdat ik zelf jurist ben en al jaren werk met advocaten snap ik hoe advocaten werken en dat veel processen niet zomaar zijn te vervangen door een leuk tooltje. Met behulp van Lean methodes creeer ik snel een overzicht van het probleem met al zijn facetten en achterliggende oorzaken, voordat we beginnen met mogelijke oplossingen.

Alles mag. Met verschillende stakeholders ga ik op zoek naar zoveel mogelijk oplossingen voor het probleem. Zonder te kijken naar haalbaarheid, maar door gewoon te kijken naar wat allemaal een oplossing kan zijn. Van quick fixes tot de grootste dromen. Bij dit proces kijken we ook naar wat andere kantoren of bedrijven doen, of wat er voor oplossingen in de markt zijn. Uiteraard is het handig dat ik de legaltech markt een beetje ken. 

Haalbaarheid. Veel ideeen zijn simpelweg niet haalbaar, vanwege budget, technische eisen of omdat een oplossing nog niet bestaat. In dit proces werken we van een longlist naar een shortlist aan oplossingen. Een of meerdere oplossingen onderzoeken we verder, door de leverancier erbij te betrekken, demo’s te organiseren en wellicht zelfs te testen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we een of twee ideeën in een kleine business case uitwerken zodat de juiste oplossing gekozen kan worden. 

Tijd om uit te voeren. Ik zorg voor een juiste implementatie door samen te werken met IT en anderen. En na implementatie zorg ik ervoor dat de nieuwe oplossing gebruikt kan en gaat worden. Je hebt er immers niets aan als het op de plank terecht komt. Denk aan een adoptie programma met heldere communicatie, (super) user training en procesdocumentatie. 

Bel me: +31630786918

of maak een afspraak via de tool hieronder.