Innovatie Meester Tjeerd van Ginkel

“Ik ben er van overtuigd dat advocaten meer waarde kunnen leveren aan hun (interne) cliënten door hun processen en diensten te innoveren. En ik ben er van overtuigd dat advocaten ook wel technologie willen gebruiken, maar dat ze hulp nodig hebben om de juiste oplossing te kiezen en daadwerkelijk te gebruiken” 

Mr. Tjeerd van Ginkel MBA

Innovatie Meester

Biografie

Als jurist was ik al bezig met het continu zoeken naar manieren om iets efficiënter te doen. Al vanaf het begin daagde ik mijn collega’s uit om te kijken naar mogelijkheden hoe iets zou kunnen gaan, in plaats van te berusten in hoe iets is. Maar hoe onbevredigend ook, het juridische werk bleef hetzelfde. Overtuigd van de “Need for change” besloot ik terug naar school te gaan en een executive MBA te doen met een focus op innovatie en strategie in de juridische sector. 

Na mijn MBA ben ik aan de slag gegaan bij een groot Nederlands kantoor als hun hoofd innovatie om het kantoor toekomstbestendig te maken. Een van de uitdagingen was het creëren van een innovatiecultuur, waar iedereen gemotiveerd was om te kunnen innoveren. Het was niet altijd makkelijk, maar door kleine stapjes te nemen, dicht bij de dagelijkse praktijk van de advocaten, zag ik de verandering langzaam vorm krijgen. 

De verandering ging mij niet snel genoeg, er was nog zoveel meer te bereiken, ook buiten dat kantoor. Daarom ben ik Innovatie Meester begonnen: het is mijn missie om de juridische markt te innoveren. Nu werk ik met meerdere kantoren en juridische afdelingen die ook de wens hebben om te veranderen, voor zichzelf en voor hun (interne) cliënten. 

Als ik niet bezig ben met mijn missie om de juridische markt te innoveren, dan ben ik bezig met mijn drie kinderen, die ik voor mijn gevoel de hele tijd naar school breng en haal, en weer heen en weer breng naar hockey, voetbal of zwemles. Het houdt niet op. En als ik even niet heen en weer aan het racen ben kook ik graag voor mijn gezin iets lekkers om samen te eten.